Installation av luftvärmepumpar

Boka en tid för installation av en ny luftvärmepump redan idag.
Vi installerar luftvärmepumpar i Stockholm och Uppsala.

Vi installerar luftvärmepumpar

Anlita oss för installation av luftvärmepump utförd av en ackrediterad och certifierad kyltekniker. Våra duktiga tekniker utför installationer av  luftvärmepumpar i hela Storstockholm, Uppsala och kringliggande orter i mån av tid.

Enbart installation av luftvärmepump

För oss har det ingen större betydelse om du har köpt en luftvärmepump genom oss eller någon annan leverantör. Därför kan du anlita oss enbart för att få luftvärmepumpen installerad. Däremot om du föredrar att ha kontakt med en person genom hela processen så kan du låta GTS Värmepumpar bli din totalentreprenör av luftvärmepumpen. Då köper du både luftvärmepump och installation av oss, och ser till att du får regelbunden service av luftvärmepumpen.

Viktigt att tänka på är att det är ett lagkrav att endast en certifierad person får installera värmepumpar. Det beror på ett krav i EU-förordningen. ”Utrustningar som innehåller f-gaser och som kräver installation endast får säljas till slutanvändare om det kan bevisas att installationen ska utföras av ett företag som är certifierat.” Källa: Naturvårdsverket.

Anlita en certiferad installatör

av en ny luftvärmepump

Alla våra tekniker på GTS Värmepumpar är certifierade kyltekniker och är därmed auktoriserade för att montera och driftsätta luftvärmepumpar. Dessutom innehar bolaget en ansvarsförsäkring om olyckan skulle vara framme. Det gör att du är i trygga händer när våra montörer är hemma hos dig för att installera din nya luftvärmepump.

Hur går en installation till?

Du får hjälp av någon av våra duktiga certifierad installatörer som monterar  såväl inomhus- som utomhusdelen av din nya luftvärmepump.

Installation av luftvärmepump med montering av innerdelen

Montering av innerdelen

Innerdelen sätter vi upp på väggen monterad på en metallplatta som skruvas fast i väggen. Utomhusdelen monteras antingen på husväggen med hjälp av konsoler eller ännu bättre på ett markstativ. En orsak till varför ett markstativ är ett bättre alternativ till väggstativ har att göra med att en väggmontering kan förorsaka oönskat oljud inomhus från luftvärmepumpen. På konsolerna monterar vi normalt vibrationsdämpare som hjälper till att minska vibrationer från värmepumpen vilket förhindra oönskade missljud.

Montering av utedelen

Vi behöver göra ett cirka 10 cm stort hål i ytterväggen för köldmedierören och ledningar som ska vara sammankopplade till utedelen av luftvärmepumpen. För att få dragningen snygg kommer vi att dra alla rör och sladdar i stiliga plastkanaler. Till sist vakuumsuger vi den nyinkopplade köldmediekretsen för att sedan tillsätta rätt mängd köldmedium.

Installation av luftvärmepump i Uppsala och Stockholm
Driftsättning efter installation av luftvärmepump

Driftsättning och överlämning

Slutligen kan du tillfälligt ansluta luftvärmepumpen till en vanligt eluttag. Oftast är elanslutningen för luftvärmepumpen utomhus och då ska det finnas jordfelsbrytare på det nya uttaget. Det är ett arbete som ska utföras samt testas av en behörig elektriker.

Innan överlämningen går vår kyltekniker igenom luftvärmepumpens funktioner med dig när den har blivit driftsatt.

Pris installation av luftvärmepumpar

Vi installerar i Stockholm och Uppsala

Vi installerar luftvärmepumpar i hela Storstockholm och Uppsalaområdet med lokal förankring av våra tekniker. Vi utgår ifrån Stockholm och Uppsala. Kontakta din installatör när du behöver hjälp med installationen av en ny luftvärmepump i någon annan ort än vad som nämns här nedan.

Stockholm norr - Uppsala

Robert utgår ifrån Bälinge och är certifierad som kyltekniker och för heta arbeten. Han installerar luftvärmepumpar i Uppsala och på följande orter:

Uppsala Knivsta Bålsta Enköping Solna Järfälla Sollentuna Täby Lidingö Sigtuna Upplands Väsby Österåker Sundbyberg Danderyd Vallentuna Upplands-Bro Vaxholm

Stockholm södra

Tomas utgår ifrån Trångsund och är certifierad kyltekniker. Han installerar luftvärmepumpar i södra delarna av Storstockholm och på följande orter:

Huddinge Nacka Södertälje Botkyrka Haninge Tyresö Värmdö Nynäshamn Ekerö Salem Nykvarn Mariefred Åkers Styckebruk Rönninge Vagnhärad Gnesta Strängnäs

Kom i kontakt med oss!

Berätta hur GTS Värmepumpar kan hjälpa dig, välj den kontaktform som passar dig bäst. Under dagarna är vi ute på arbeten och då kan vi ha begränsad möjlighet att svara i telefon. Dock försöker vi återkoppla så snart det bara går.

Ring till oss!

Slå oss en signal, men tänk på att det kan vara svårt att komma fram till oss under högsäsong. Du når oss på 010-214 61 50.

Kontakta oss!

Vi har gjort det väldigt smidigt för dig med hjälp av vårt kontaktformulär. Med det kan du även boka in en tid direkt.

Skicka ett mejl!

Droppa ett mejl till oss med dina funderingar eller önskemål. Vår adress är [email protected]

Frågor och svar

Här nedan får du svar på de vanligaste frågorna.

Det kostar 7 490 kr att få en luftvärmepump installerad av oss och sedan tillkommer kostnaden för själva luftvärmepumpen beroende på vilken modell du väljer. Du får alltid ett detaljerat affärsförslag av oss helt utan kostnad.

Luftvärmepumpar får endast säljas till en slutanvändare om personen kan bevisa att installationen ska utföras av ett företag som är certifierat och av en person med personligt certifikat.

Det är inget du behöver tänka på om du köper luftvärmepumpen med installation av oss.

Enligt EU’s f-gasförordningen (EU/517/2014) måste all installation som innefattar hantering av en köldmediekrets utföras av en certifierad kyltekniker. Det innebär att du inte får installera en luftvärmepump själv.